Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο “προσλαμβάνει” την Δάφνη!

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο “προσλαμβάνει” την Δάφνη!

To 1997 ξεκίνησε την λειτουργία του το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μια καινοτόμα και πολύ ωφέλιμη δράση για την εποχή. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, το ΕΑΠ εξελίχθηκε και έμεινε πάντα ένα ίδρυμα πρωτοπόρο με στελέχη που ακολουθούν Ευρωπαϊκά πρότυπα διδασκαλίας αλλά και διοίκησης.

 Το 2021 «προσέλαβε» την Δάφνη, μια υπάλληλο που μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα απεριόριστο αριθμό φοιτητών, διδασκόντων ή επισκεπτών, 24 ώρες το 24 ώρο, 365 ημέρες το χρόνο. Η «Δάφνη» είναι ένα robot στο οποίο έχουμε προσδώσει ανθρώπινη υπόσταση, και το οποίο  ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών του οργανισμού αδιάλειπτα και επιστρέφοντας σημαντικές πληροφορίες στον οργανισμό. Βασίζεται σε κανόνες τεχνητής νοημοσύνης, με την οποία αλληλοεπιδρά ο χρήστης, μέσω μιας συνομιλίας.

Η «Δάφνη» ξεκίνησε να εργάζεται στο site του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 και από τότε ως σήμερα έχει εξυπηρετήσει 1737 μοναδικούς χρήστες οι οποίοι πραγματοποίησαν 11087 διαλόγους!

Σύντομα, θα εξυπηρετεί το κοινό του ΕΑΠ και στο Facebook, μέσω της εφαρμογής Messenger.

Η τεχνολογία προχωρά και φέρνει νέο αέρα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που πάντα είναι «ανοιχτό» σε καινοτόμες ιδέες!