chatbot solutions

chatbot solutions
executive advanced chatbot

Ίσως το έχετε ακούσει: Τα bots είναι το μέλλον.

Η επικοινωνία μέσω bot είναι το σύγχρονο πεπρωμένο μας.

Τα chatbots είναι λογισμικά που εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες, μιμούμενα όσο το δυνατόν καλύτερα τον ανθρώπινο γραπτό και προφορικό λόγο. Είναι ένα software που απαντά στις ερωτήσεις μας αυτοματοποιημένα.

Tα chatbots εξασφαλίζουν την αμφίδρομη διάδραση μίας εταιρείας με τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εφαρμογή που προσφέρει πιο άμεση και πιο γρήγορη επικοινωνία με το κοινό.

Μέσω των chatbots μπορείτε να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες για τους πελάτες και τις ανάγκες τους.

Αναλύοντας, λοιπόν, τα δεδομένα που θα καταγράψετε έχετε τη δυνατότητα να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες σας, να βελτιώσετε τα προϊόντα και, τελικά, να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα σας, υπολογίζοντας τις ελλείψεις που σας επισημαίνουν άμεσα ή έμμεσα οι πελάτες σας.

Αναπτύσσουμε μια εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη λύση, με βάση τις ανάγκες σας.

Η έμπειρη ομάδα μας που απασχολείται για την δημιουργία των chatbot, μπορεί να προσφέρει:
Στρατηγική κατηγοριοποίησης χρηστών
Προσαρμόσιμες αλληλεπιδράσεις συνομιλίας για web και κινητό.
Έξυπνους τρόπους χειρισμού του μεγάλου όγκου αιτημάτων με ταχύτητα και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ομάδας
Συμβουλευτική για την καταλληλότερη ροή

Δώστε προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας, με την εφαρμογή ενός chatbot, χρησιμοποιώντας το σε οποιοδήποτε ψηφιακό κανάλι, κατά προτίμηση το messenger που είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος προσέγγισης περισσότερων πελατών. Όλοι είναι εξοικειωμένοι με αυτό και δεν χρειάζεται να κατεβάσουν μια επιπλέον εφαρμογή.

Το Chatbot μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε διάφορα ψηφιακά κανάλια, π.χ. ιστότοπο, ή WhatsApp. Αυτή η ενσωμάτωση όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία των πελατών, προσφέροντας εξαιρετικό αυτοματισμό στην επικοινωνία, αλλά επίσης μειώνει το λειτουργικό κόστος.

Με τη βοήθεια εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, τα bots βοηθούν τους καταναλωτές να βρουν λύσεις ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ή ποια συσκευή χρησιμοποιούν - χωρίς φόρμες επικοινωνίας, ακατάλληλα εισερχόμενα ή σπατάλη λεπτών που αφιερώθηκαν στην αναζήτηση . Η επικοινωνία, η υπηρεσία και οι συναλλαγές συνυπάρχουν. Το να είσαι χρήσιμος είναι η προτεραιότητα. Τουλάχιστον, πρέπει να είναι.

Μηνιαία στατιστικά για κάθε πελάτη. Μια λεπτομερής ανάλυση των μηνιαίων συλλεγόμενων δεδομένων. Τα δεδομένα συμβάλλουν στην ανάπτυξη σχέσεων. Όταν υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα τότε μπορει να ακολουθήσει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Υπηρεσίες Chatbot

Executive Chatbot

Η συνομιλία με ένα bot πρέπει να είναι σαν να μιλάει κανείς σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα πάντα.

Υποστηρίζει τους πελάτες σας όλο το 24ωρο και τους καθοδηγεί αντιστοίχως στην καλύτερη λύση.

Το executive chatbot επικεντρώνεται στην εξαιρετική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών σε διάφορες γλώσσες. Μπορεί να απαντήσει αυτόματα στις πιο συχνές ερωτήσεις, να καθοδηγήσει τον πελάτη και να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων βίντεο, εικόνων ή συνδέσμων).

Advanced Chatbot

Το Advanced Chatbot ακούει, παρατηρεί, κατανοεί και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πελάτη.

Δώστε στους πελάτες σας τον προσωπικό τους βοηθό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εξυπηρέτηση τους.

Δημιουργήστε ή επεκτείνετε το Loyalty program που έχετε, εστιάστε σε υπηρεσίες πολλαπλών πωλήσεων με ένα φιλικό σύστημα και αυτοματοποιήστε τα πιο κοινά αιτήματα και διαδικασίες.

Προσφέρετε στον πελάτη σας μια μοναδική εμπειρία, βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με ολιστική εξυπηρέτηση.

Τομείς Αγοράς

λιανικό εμπόριο
λιανικό εμπόριο
τράπεζες
τράπεζες
gambling
gambling
μεγάλοι οργανισμοί
μεγάλοι οργανισμοί
δημόσιος τομέας
δημόσιος τομέας
ξενοδοχειακά
ξενοδοχειακά
χονδρεμπόριο
χονδρεμπόριο

"Ποτέ δεν είναι απλά "χτίζεις ένα bot", όσο ότι ξεκινάς μια "στρατηγική συνομιλίας"- αυτή που εξελίσσεται συνεχώς και βελτιστοποιείται βάσει του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλοεπιδρούν πραγματικά με αυτό."

Dashboard Διαχείρισης & Στατιστικών

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης ενός προσωποποιημένα σχεδιασμένου πίνακα διαχείρισης.

Μέσα από το συγκεκριμένο εργαλείο, ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα στατιστικά στοιχεία που επιθυμεί σε real time αλλά και να τρέχει ειδικά σχεδιασμένες καμπάνιες.